Flexible Login

Anda boleh bekerja dengan foodpanda dengan lebih fleksibel! Pilih untuk bekerja pada bila-bila masa untuk setiap tempoh yang anda mahu pada bila-bila masa!

FAQ Flexible Login

  • Sila ambil maklum bahawa Flexible Login masih dalam tempoh ujian di mana anda akan melihat terdapat 23 jam syif pada tempat permulaan (starting points) pada Flexible Login. 
  • Pada masa kini, kami hanya menawarkan syif Flexible Login di tempat permulaan (starting points) di Johor seperti yang tertera dibawah. (Termasuk Halal dan Non Halal)

  • Anda boleh mula bekerja dengan memulakan syif pada bila-bila masa sepanjang hari. Sekiranya ingin memberhentikan (break) waktu bekerja, anda hanya perlu klik pada ‘Break’ sehingga syif anda tamat!

Jika anda memilih untuk melakukan Flexible Login, metrik pemarkahan ini [HOURS, SPECIAL HOURS, AVP] akan dikecualikan secara automatik daripada sistem pemarkahan anda. Hanya KADAR PENERIMAAN ORDER (AR) akan dimasukkan dalam pemarkahan. Oleh itu, sila ambil maklum bahawa Flexible Login akan memberi kesan kepada sistem Batch anda dan sistem Batch anda kemungkinan akan menjadi B5 (tidak aktif).

Ya, anda masih boleh melihat Kadar penerimaan order (AR) di aplikasi panda rider. Ketahui lebih di sini 

  • Syif Flexible Login ini ditawarkan khas untuk rider yang tidak dapat memberi komitmen sepenuhnya untuk membuat penghantaran dengan syif tetap atau syif yang bertempoh panjang tetapi masih ingin bekerja pada bila-bila masa yang mereka mahu.
  • Rider yang tidak mementingkan sistem batch, namun ingin memperoleh pendapatan tambahan juga digalakkan untuk mengambil syif Flexible Login ini.

Ya, anda boleh memulakan syif anda dan ‘break’ pada bila-bila masa dalam tempoh syif 23 jam.

Ya, pilihan di tangan anda! Walau bagaimanapun, sila ambil maklum bahawa sekiranya anda memilih untuk bekerja untuk Flexible Login pada hari berikut, anda tidak akan dapat menempah syif biasa pada hari yang sama dan begitu juga sebaliknya.

Sekiranya anda tidak dapat melihat syif Flexible Login, sila semak sama ada ia ditawarkan dalam tempat permulaan (starting points) yang anda bekerja. Anda juga boleh menghubungi Rider Support sekiranya anda memerlukan sebarang penjelasan mengenai isu ini.

Ya, anda boleh membuat penukaran syif seperti biasa.

  • Potensi menambahkan pendapatan walaupun tiada syif tetap tersedia pada masa pilihan anda
  • Sangat fleksibel kerana anda tidak perlu membuat penempahan syif terlebih dahulu

Tidak, anda boleh membuat pemilihan sama ada anda ingin mengambil syif Flexible Login atau syif biasa. Syif Flexible Login ditawarkan untuk membantu anda mengekalkan pendapatan tambahan sambil memberikan fleksibiliti yang lebih tinggi untuk bekerja dengan foodpanda.

Ya, anda boleh memilih untuk bekerja berapa lama yang anda inginkan dalam tempoh syif fleksibel yang dipilih.

Anda perlu terus ke tempat permulaan (Starting point) di mana anda ingin membuat penghantaran dan tekan pada butang ‘Start working’.

Tidak. Anda hanya boleh meletakkan diri anda di status ‘Break’. Syif Flexible Login anda akan tamat secara automatik pada penghujung syif.

Ya, anda boleh membuat penempahan syif pada bila bila sahaja, jikalau slot masih ada.

Anda perlu “Refresh” semula di tab “Status” dan tunggu untuk beberapa minit. Anda tidak akan dapat membuat penghantaran jika Rider ID anda digantung atau anda tidak berada di tempat permulaan (Starting Point). Anda boleh menyemak Status Rider ID anda di tab “Notification”. Untuk sebarang maklumat lanjut, anda hendaklah kendalikan tiket di Rider Support.

Untuk waktu ini, kami hanya menawarkan syif Flexible Login di Johor sahaja.

Ujian syif Flexible Login ini akan bermula pada masa terdekat. Rider yang terpilih akan dimaklumkan melalui aplikasi  panda rider  dan kami akan memberitahu kembali tarikh tamat ujian ini.